fbpx
Saturday, January 23, 2021
Home Lifestyle Recipes Sri Lankan Caramel Pudding Recipe

Sri Lankan Caramel Pudding Recipe

The recipe our grandma used to make

What you need

  1. Sugar – 4 table spoon
  2. Eggs – 3 medium size
  3. Milk – 1 and half cups
  4. Vanilla Essence – 1 table spoon

Time to prepare – 30 mins

Step 1 – Add 3 tablespoon of Sugar in a pan. Add some water and heat till the sugar cubes caramelise

Pan

Make sure you do not burn the sugar as it can taste bitter. A nice golden-brown colour would be appropriate.

Pan with hot caramel.

Step 2 – Pour the hot caramel into a nice bowl while still hot.

Hot caramel in bowl

Tip : Make sure you coat the sides of the bowl properly with this caramel. By coating all sides of the bowl you pudding will come out of the bowl more easily

Step 3 – Take another bowl and add 3 eggs

bowl with 3 medium eggs

Mix the eggs gently using a whisk or a fork. Then add 1 and half tablespoon of sugar

Bowl with whisked eggs

Then add 1 and half cup of milk and 1 tablespoon of vanilla essence and mix slowly

Bowl with whisked egg and milk

Step 4 – Now strain this mix onto the caramel bowl as shown below

Straining caramel pudding mix onto bowl

Cover the bowl with a lid or use aluminium foil to cover it.

Step 5 – take another larger bowl and pour 2 cups of water in it and place a cooling tray on top, You can also use a steaming pot used to make idly or the one used to make pittu as well. Turn on the cooker at high heat until the water starts to boil.

Large steaming pot with cooling tray

Step 6 – Lower the heat to medium and then place the caramel bowl in the cooling tray and close the large pot. Allow the pudding to steam for about 10 – 15min on medium heat.

Steaming pot after 10-15 mins

After 10 – 15 mins use a fork or a toothpick to see if the pudding has cooked all the way.

Sri Lankan Caramel pudding ready

Step 7 – Once it is cooked take it out of the steaming pan and allow it to rest in room temperature until its cool to touch. Then place in a fridge for 1 hour. After 1 hour in the fridge your caramel pudding would be ready to serve.

Sri Lankan Caraml Pudding

If you liked this recipe be sure to check out our other cool recipes. If you want to request any recipes leave it on the comment below.

Leave a Reply

- Advertisment -

Most Popular

“நான் ஒரு ஆரி ஆதரவாளன் இல்ல ஆனா”… விஜய் டிவி பிரபலம் வெளியிட்ட பதிவு பற்றிய பரபரப்பு தகவல்.

விஐய் தொலைக்காட்சி பிக்பாஸ் நிகழ்ச்சி பல திருப்பங்களுடன் விறுவிறுப்பாக சுவார்சியமாகவும் நடந்து கொண்டிருக்கிறது. இந்நிலையில் கடந்த வாரங்களில் Freeze டாஸ்க் நடைபெற்றது....

Bigg Boss – 4 காதல் மன்னன் பாலாஜி முருகதாசுக்கு ரெட் காட் கொடுக்கப்பட்டு வெளியேற்றப்படுவாரா???

விஜய் டிவியில் ஒளிபரப்பாகி கொண்டிருக்கும் பிக்பாஸ்4 நிகழ்ச்சியில் அனுதினமும் புதுப்புது திருப்பங்கள் அரங்கேறுவது வழக்கம். அந்த வகையில் இந்த வாரம் பாலாஜி முருகதாசுக்கு...

Samsung Group titan Lee Kun-hee dies aged 78

Lee Kun-hee, the chairman of South Korea's largest conglomerate, Samsung Group, has died aged 78.

குழந்தைகளுக்கு ஒவ்வாமை நோய் ஏற்படாமல் இருக்க எதனை எப்போது செய்ய வேண்டும் தெரியுமா??????

முட்டையை உட்கொள்வதால் இது புரதம் மற்றும் சில ஊட்டச்சத்தை உடலுக்கு வழங்குகின்றது. இவற்றை பெற்றோர்கள் குழந்தைகள் உணவை மெல்லுவதற்கு எளிதாக இருப்பதால் , குழந்தைகள் முதல் பெரியவர்கள் வரை...

Recent Comments